CitoBoost onderbouw

Wat is de CitoBoost?

Onze CitoBoost voor de onderbouw is een citotraining ontworpen om leerlingen te ondersteunen in begrijpend lezen of rekenen, zodat leerlingen meer zelfvertrouwen hebben op het gebied van het vak waar ze in eerste instantie moeite mee hadden. In kleine groepjes van maximaal 4 leerlingen leren leerlingen zichzelf kennen door dingen aan een ander uit te leggen en door de dingen op verschillende manieren tot zich te nemen. Als het zelfinzicht van kinderen wordt vergroot, groeit het zelfvertrouwen mee! Het zelfvertrouwen van de leerling vergroten, is ons uiteindelijk doel.

Welke vakken komen aan bod?

Leerlingen kunnen kiezen of ze de CitoBoost ‘begrijpend lezen’ of ‘rekenen’ willen volgen.

Rekenen

  • Leerlingen werken aan redactiesommen en vanuit die redactiesommen worden verschillende rekenonderwerpen behandeld. Wat nu nog lastig gaat, gaat hopelijk snel beter, doordat we extra aandacht besteden aan de moeilijke onderdelen van rekenen.
  • Hoe maak je eigenlijk een redactiesom? Waar moet je op letten. Hoe haal je de som uit de vraag. De CitoBoost voor de onderbouw is ontworpen om leerlingen meer zelfinzicht te geven in hun eigen leren en denken.

Begrijpend lezen

  • Leerlingen werken aan hun lees skills en leren hoe ze de vragen op toetsen moeten benaderen. Waar moet ik op letten als ik de vragen maak? Hoe maak ik de vraag goed?
  • Door veel samen te lezen en te sparren vergroten we de woordenschat en de snelheid van lezen. Leerlingen krijgen meer zelfvertrouwen, doordat we lezen leuker maken.

Waarom bijles in de onderbouw van de basisschool?

Vanaf groep 3 worden veel basisschoolleerlingen al blootgesteld aan het fenomeen Cito. Er hangt veel van af en er ligt veel druk op deze toetsen. Sommige leerlingen kunnen daarop vast lopen, hebben het gevoel sommige vragen niet te kunnen beantwoorden en dit draagt bij aan een negatief zelfbeeld. BrainBoost ondersteunt leerlingen in zelfinzicht en zelfvertrouwen ontwikkelen. Wij werken in kleine groepjes van maximaal vier leerlingen aan de cito.

Hoe werken de vragen? Wat zijn de stappenplannen? Welke trucjes kan ik gebruiken? We werken aan het zelfinzicht van de leerling en daarmee ook het zelfvertrouwen. Uiteindelijk is ons doel dat een leerling vol zelfvertrouwen aan de Cito’s kan werken en met volle overtuiging kan zeggen dat hij zijn /zij haar best heeft gedaan.

Voor wie zijn deze CitoBoost lessen geschikt?

De CitoBoost is geschikt voor kinderen uit groep 3 t/m 5 die willen werken aan hun zelfvertrouwen en die zich klaar willen stomen voor de Cito toetsen. Bij de CitoBoost-onderbouw werk je in hele kleine groepjes zodat je leert van jezelf en ook van elkaar. Elke week krijg je één uur bijles, toespitst op rekenen of begrijpend lezen. Heb je in beide vakken ondersteuning nodig, dan zorgen we ervoor dat je kunt switchen/wisselen.

BB_icoon_brain

Hoe worden de lessen ervaren?

Onze leerlingen geven aan dat ze na een aantal lessen snappen wat ze precies moeten doen op de toets. Ze hebben veel geoefend en hebben een goede dosis zelfvertrouwen opgebouwd. Lees hier een aantal ervaringen.

Meer bijlessen bij BrainBoost

Naast bijles voor de basisschool, kan BrainBoost leerlingen ook helpen met bijles voor de middelbare school. Van onze huiswerkbegeleiding ‘Get Your Homework Done’ tot één op één bijles, bij BrainBoost vind je gegarandeerd de bijles en coaching die jij nodig hebt.

Je kunt onder meer kiezen voor:

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles Basisschool

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week € 42,50 (dit raden wij aan)
  • 2 uur per week € 80,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding