Nu nog de groep 8 Cito oefenen? Jazeker!

Daar is hij dan, het laatste jaar van de basisschool! Groep 8 betekent dat je aan het einde van het jaar naar een middelbare school van jouw keuze Het is niet gek dat veel leerlingen dan ook stress ervaren voor de eindtoets, of terwijl de eindCito. Maar wees niet bang, de groep 8 Cito kan je nog steeds oefenen.
Niet alleen thuis, maar juist ook bij BrainBoost met wat extra hulp tijdens onze CitoBoost. Wij geloven er namelijk in dat je als leerling sneller van elkaar leert en dat als je de stof aan iemand anders kan uitleggen, je deze beter beheerst. Zo kan een leerling met zelfvertrouwen de Citotoets tegemoet gaan!
Welke stof is belangrijk om goed door te nemen? We nemen je er graag in mee!

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen kan vaak worden gezien als saai, maar het is wat je er van maakt! Je woordenschat vergroten en snel een tekst doorkomen kan door wekelijks een leuk boek te lezen of bijvoorbeeld het journaal te kijken. Gelukkig zijn er ook handige trucs en methodes waar je echt wat aan hebt en die je kan leren tijdens onze CitoBoost. Zo wordt het groep 8 Cito oefenen voor begrijpend lezen geboost!
Leerlingen leren een effectief stappenplan om teksten te ontleden en slim het antwoord op een vraag te vinden, zonder dat ze veel kennis van een onderwerp hoeven te hebben. Het doel? Het zelfvertrouwen van leerlingen vergroten zodat het begrijpend lezen minder ‘stom’ wordt.

Rekenen

Rekenen (wiskunde) is voor vele stiekem best een lastig vak. Vaak moeten er eerst een automatisering in tafels en technieken bij leerlingen plaatsvinden voordat ze een lastige Cito-rekenvraag kunnen beantwoorden. Gelukkig kan je ook rekenen voor de groep 8 Cito goed oefenen!
Wat heb je daarvoor nodig? Uiteraard basiskennis zoals het begrip van cijfers, het kennen van getallen én een stukje begrijpend lezen, maar vooral ook de techniek van rekenen. Door veel te oefenen met de juiste sommen en rekentechnieken uit het verhaaltje, kan een leerling meer zelfvertrouwen bouwen voor de Citotoets vragen.
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren leerlingen met elkaar rekensommen in kleine groepjes. Het uitleggen aan elkaar kan het begrip van de stof én de rekentechniek bevorderen zodat ze meer zelfinzicht krijgen en daarmee ook meer zelfvertrouwen voor de toets zelf. Redactiesommen oplossen wordt begrijpelijk!
Onze gemotiveerde Citotrainers letten daarnaast goed op of er bepaalde basiskennis van rekenmethodes mist bij leerlingen zodat hier specifiek op in kan worden gegaan.
bijles scheikunde BrainBoost

De groep 8 Cito oefenen doe je met de CitoBoost!

Wil je op een gestructureerde manier voor de eind Citotoets oefenen? Begin met elke dag of week een goed boek te lezen en het journaal te kijken. Daarnaast kun je ook meedoen met de CitoBoost bij BrainBoost waarin we elke week 1 uur lesgeven over de Citotoetsen.
BrainBoost heeft de CitoBoost als oplossing klaarliggen om te zorgen dat er consistent wordt geoefend voor de Cito. Elke week komen leerlingen een uur naar BrainBoost om in kleine groepen te werken aan vaardigheden en zelfvertrouwen voor de toetsen. Dit onder begeleiding van een ervaren Citotrainer zodat er altijd ruimte is om vragen te stellen. Op naar de eindsprint!