Bijles Biologie

Waarom 1-op-1 bijles voor het vak biologie

Biologie is best een lastig vak. Vooral omdat er bij biologie veel inzichtvragen worden gesteld op de toets. Ook al leer je goed kan toch een dikke onvoldoende halen, omdat de vragen zo lastig zijn. Ze vragen naar organismen of ziektes waar je nog nooit van hebt gehoord en je krijgt grafieken en tabellen die je op het eerste oog helemaal niks zeggen. Vervelend en niet goed voor je zelfvertrouwen als je maar niet of zelden hoger scoort dan een 5 voor toetsen.

Wat kun je van BrainBoost verwachten?

Bij BrainBoost Amsterdam werken echte bijlesdocenten die getraind zijn om kundig en didactisch te onderwijzen. Leerlingen moeten zelfstandig worden doordat ze zelfinzicht en zelfvertrouwen opbouwen. Een persoonlijke aanpak is daarbij belangrijk. Wie is de leerling en waar heeft hij/zij behoefte aan? Daarnaast leren we onze leerlingen hoe te leren en hoe te plannen, zodat ze meer tijd overhouden voor de leuke dingen! BrainBoost heeft zijn best gedaan om niet op een stoffige school te lijken. We willen dat leerlingen zich op hun gemak voelen, net als thuis… maar dan toch niet zoals thuis, want hier wordt hard gewerkt! 😉

Jasper_Eva_BrainBoost_Profiel

Wil jij je inschrijven?

Dat kan!

Wat is 1-op-1 bijles biologie precies:

Als je (nog) niet goed bent in biologie is het belangrijk dat je leert om inzichtvragen te beantwoorden. Hierbij word je vooral geleerd hoe je volledig en tactisch kunt antwoorden op de vragen van de toets. We bereiden je voor op wat je precies kunt verwachten op schriftelijke overhoringen, proefwerken en school- en eindexamens.
BB_icoon_brain
Ook maken we bij de bijlessen biologie veel gebruik van het maken van infographics (een soort mindmap) en laten we leerlingen leren door middel van filmpjes om beter zicht te krijgen op de theorie.

ExamBoost

Moet jij dit jaar eindexamen doen? Schrijf je nu alvast in voor onze Examboost.

Meer behoefte aan begeleiding in meerdere exacte vakken?

We zien wel vaker dat als leerlingen moeite hebben met biologie er ook andere exacte vakken zijn waar leerlingen aan willen werken. Als je moeite hebt met meerdere bètavakken, maar ook als je bij bio vooral getraind moet worden op hoe te leren en hoe je voor te bereiden op school-examens is de BètaBoost de beste optie! Kijk voor meer info op de BètaBoost pagina

Wat zijn de ervaringen van onze bijles biologie?

Onze leerlingen geven aan dat ze de persoonlijke aanpak bij BrainBoost heel erg fijn vinden. Tijdens de biologie bijlessen zijn de leerlingen vooral zelf aan het vertellen hoe de vork in de steel zit. Eerst samen uitzoeken hoe het zit en dan zelf uitleggen aan de docent. Dit is in het begin even wennen, maar na de eerste lessen merken onze leerlingen dat deze manier van les krijgen werkt. Je snapt namelijk pas echt hoe het zit als je het aan een ander kan uitleggen.
Ook de trainingen in antwoord geven op toets-vragen werken effectief volgens de leerlingen. Ze begrijpen dan eindelijk waarom er op toetsen bepaalde vragen worden gesteld.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Personal Braining

Bij onze 1-op-1 lessen leer je hoe je moet leren voor je meest lastige vak, zodat je ook thuis weet wat je moet doen om voldoendes te halen.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1x per week € 49,50
  • 2x per week € 99,00

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!

BrainBoost_Huiswerkbegeleiding