Bijles Biologie

Waarom 1-op-1 bijles voor het vak biologie

Biologie is best een lastig vak op de middelbare school. Vooral omdat er bij biologie veel inzichtvragen worden gesteld op toetsen en examens. Ook al leer je goed, je kunt toch een dikke onvoldoende halen, omdat de vragen zo lastig zijn. Ze vragen naar organismen of ziektes waar je nog nooit van hebt gehoord en je krijgt grafieken en tabellen die je op het eerste oog helemaal niks zeggen en die je je niet herinnert uit de biologieles. Vervelend en niet goed voor je zelfvertrouwen als je maar niet of zelden hoger scoort dan een 5 voor toetsen. Kies daarom voor één op één bijles biologie bij BrainBoost. Tijdens deze individuele bijles word je gecoacht door een gekwalificeerde docent. Zo word jij een held in dit bètavak en kun je hogere cijfers halen.

Wat kun je van BrainBoost verwachten?

Bij BrainBoost kun je verwachten dat onderwijs persoonlijk is. Wij willen je zelfinzicht geven waardoor je zelfvertrouwen groeit en je dus minder moeite hebt met school. We willen dat je meer tijd overhoudt voor de dingen die jij wel echt leuk vindt!
Jasper_Eva_BrainBoost_Profiel

Wil jij je inschrijven?

Dat kan!

Wat is 1-op-1 bijles biologie precies:

Als je (nog) niet goed bent in biologie is het belangrijk dat je leert om inzichtvragen te beantwoorden. Hierbij leer je vooral hoe je volledig en tactisch kunt antwoorden op de vragen van de toets. We bereiden je voor op wat je precies kunt verwachten op schriftelijke overhoringen, toetsen, tentamens en school- en eindexamens

BB_icoon_brain
Ook maken we bij de bijlessen biologie veel gebruik van het maken van infographics (een soort mindmap) en laten we leerlingen leren door middel van filmpjes om beter zicht te krijgen op de theorie. Je krijgt dus extra uitleg over hoe je het best leert en er wordt een plan van aanpak gemaakt tijdens onze bijles voor biologie.

ExamBoost

MOET JIJ DIT JAAR EINDEXAMEN DOEN? SCHRIJF JE NU ALVAST IN VOOR ONZE EXAMBOOST.
AL ONZE LEERLINGEN VAN 2018 EN 2019 ZIJN GESLAAGD!🎉

Meer behoefte aan begeleiding in meerdere exacte vakken?

We zien wel vaker dat als leerlingen moeite hebben met biologie er ook andere exacte vakken zijn waar leerlingen aan willen werken. Als je moeite hebt met meerdere bètavakken, maar ook als je bij bio vooral getraind moet worden op hoe te leren en hoe je voor te bereiden op school-examens is de BètaBoost de beste optie!

Kijk voor meer info op de BètaBoost pagina. Uiteraard kun je ook kiezen voor een van onze bèta bijles vakken. Zo kun je onder andere 1-op-1 bijles wiskunde en scheikunde volgen bij BrainBoost.

Wat zijn de ervaringen van onze bijles biologie?

Onze leerlingen geven aan dat ze de persoonlijke aanpak bij BrainBoost heel erg fijn vinden. Het is dan ook een bijles op maat van elke leerling. Tijdens de biologie bijlessen zijn de leerlingen vooral zelf aan het vertellen hoe de vork in de steel zit. Eerst samen uitzoeken hoe het zit en dan zelf uitleggen aan de docent. Dit is in het begin even wennen, maar na de eerste lessen merken onze leerlingen dat deze manier van les krijgen werkt. Je snapt namelijk pas echt hoe het zit als je het aan een ander kan uitleggen.

Ook in de trainingen een antwoord geven op toets-vragen werken effectief volgens de leerlingen. Ze begrijpen dan eindelijk waarom er op toetsen bepaalde vragen worden gesteld. Dit persoonlijke contact maakt het grote verschil. Wil je betere cijfers halen? Dan is de bijles biologie van BrainBoost er voor jou.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles 1-op-1

Bij onze 1-op-1 lessen leer je hoe je moet leren voor je meest lastige vak, zodat je ook thuis weet wat je moet doen om voldoendes te halen.

Tijden

 • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

 • 1x per week € 55,-
 • 2x per week € 105,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!

BrainBoost_Huiswerkbegeleiding

De ExamBoost: de examentraining voor biologie

BrainBoost heeft de formule ontwikkeld om jou optimaal te helpen bij je voorbereidingen op je eindexamen! Vanaf januari ben je al welkom om mee te doen met onze ExamBoost voor al jouw exacte vakken. Deze lessen zijn trouwens ook geen slecht idee als jij je wilt voorbereiden op je schoolexamens. Dus ook als je in 4 havo of 5 vwo zit, ben je meer dan welkom.

Logo_Digistudies_Groen

Voorbereiding eindxamen biologie

Bij de examentraining voor biologie word je voorbereid op je eindexamen biologie. Biologie kent veel inzichtvragen. Je moet een opgaves maken waar woorden, organismen en ziekten instaan, waar jij nog nooit van hebt gehoord. Ook moet je moeilijke afbeeldingen snappen, ingewikkelde grafieken aflezen en moet je met je BINAS overweg kunnen.
Hoe formuleer je een goed antwoord? Wat zijn de trucs om eindexamenvragen bio te maken? Hoe plan je voor je eindexamens? Al deze vaardigheden komen aan bod bij onze ExamBoost! Lees verder op deze pagina om meer over de tijden, prijzen en inhoud te weten te komen.

BrainBoost Examentraining

Een ontzettend interessant feitje: In 2018 en 2019 zijn alle leerlingen die bij ons examentraining hebben gevolgd geslaagd… Ja echt allemaal!🎉

Op zoek naar een examentraining in Amsterdam? Kies BrainBoost!

Voor wie is de ExamBoost geschikt?

Havo en vwo-leerlingen die eindexamen doen in één of meer van de bètavakken. Op zoek naar:
 • Examentraining Wiskunde
 • Examentraining Natuurkunde
 • Examentraining Scheikunde
 • Examentraining Biologie
 • Examentraining Economie
De leerstof voor je eindexamen oefenen en persoonlijke begeleiding krijgen? Dan is de ExamBoost wat je nodig hebt! Wil je examentraining volgen? Schrijf je dan nu in!

Waarom kiezen voor een eindexamentraining bij ons?

Heb jij nu al stress voor die toetsen waar alles van afhangt, of denk je juist dat het appeltje eitje is? Hoe je je ook voelt, het is goed om een beetje hulp te krijgen. Je verdrinkt immers al snel in de samenvattingen en oefentoetsen … Op middelbare scholen wordt er veel belang gehecht aan het eindexamen, wat voor stress kan zorgen. Wij helpen je relativeren en zorgen ervoor dat jij in topvorm bent om die twee of drie lastigste weken ‘van in onze ogen je leven (ja echt!)’ te overleven en dik te slagen voor je eindexamen.
We sommen even voor je op waarom je bij ons moet komen voor je training en niet bij een ander instituut:
 • Strategisch te werk gaan: Je leert op onze examentraining hoe je tactisch en slim de vragen op eindexamens van exacte vakken moet maken.
 • Hoe te leren voor de eindexamens: Je leert hoe je het beste kunt leren voor je bètavakken. Daarnaast ontvang je van ons het boekje: Zeker Slagen
 • Filmpjes om beter te leren: Je wordt zowel op BrainBoost als thuis voorzien van een digitale leeromgeving van Digistudies, waardoor je niet alleen van papier leert maar juist ook door middel van kundige filmpjes die de leerstof leefbaar en visueel maken. Zo kun je makkelijk thuis voor je eindexamen oefenen.
 • Goede bètadocenten: Je krijgt elke week twee of vier uur hulp van getrainde bètadocenten die jou zowel inhoudelijk als strategisch coachen in de voorbereidingen.
 • Je leert plannen voor het eindexamen.
 • En… Al onze leerlingen uit 2018 en 2019 zijn geslaagd!

Hoe ziet deze examentraining biologie havo/vwo eruit?

Moment van inschrijven

Je kunt vanaf januari beginnen met de ExamBoost. Hoe eerder je begint, hoe beter je voorbereid bent op je eindexamen. Instromen in februari, maart of april kan ook.
BrainBoost calendar

Lesmomenten

1 of 2 keer per week kun je deelnemen aan onze training. Als je in januari of februari begint, raden wij je aan om 1 keer in de week deel te nemen. Stroom je later in, dan is twee keer in de week handig. Op dinsdag en donderdag van 17u tot 19u vinden onze examenlessen plaats.

Als je deelneemt ontvang je naast onze lessen:

Zeker Slagen
Een handig boekje vol tips om te leren van BrainBoost en de onderwijsuitgever Thieme Meulenhoff.

Digitale leeromgeving
Een digitale leeromgeving (Digistudies) waarmee je thuis kunt oefenen voor ALLE eindexamenvakken. Je kunt makkelijk en ongelimiteerd gebruik maken van jouw online-account.

Klassikaal les

Je krijgt klassikaal les tijdens de trainingen van onze examentrainers in hoe je moet leren voor je eindexamens. Hierna ga je aan de slag met oefeningen. Je oefent dus wat je op je daadwerkelijke examens zal moeten kunnen.

Examentraining Amsterdam

Ben je op zoek naar examentraining havo of examentraining vwo in Amsterdam? Dan ben je aan het juiste adres bij BrainBoost. Tijdens onze examentrainingen krijg je persoonlijke aandacht van onze bevoegde docenten. Heel wat beter dan online bijles! Met onze examentraining ben jij helemaal klaar voor jouw eindexamen!

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Examentraining

De examentraining voor al je bètavakken. Onze getrainde docenten leren jou om strategisch je eindexamen te maken en te halen! NO stress dus ☺

Tijden

 • Dinsdag van 17.00u t/m 19.00u
 • Donderdag van 17.00u t/m 19.00u

Prijs per week:

 • 1x per week € 85,-
 • 2x per week € 150,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!

BrainBoost_Huiswerkbegeleiding