Basisschool

CitoBoost: bijles basisschool & Citotoets training

Leren moeten we al vanaf dat we geboren worden. En je voorbereiden op de Cito of Centrale Eindtoets begint al in groep 3. Een goede basis is belangrijk en door overvolle klassen en te weinig leerkrachten komt het best vaak voor dat een leerling wat basiskennis mist. Daarnaast wordt er al op jonge leeftijd veel gevraagd van leerlingen. Daarom kunnen ook leerlingen op de basisschool behoefte hebben aan wat extra begeleiding en individuele aandacht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

 • Moeite met of zenuwen voor Cito-toets (Centrale Eindtoets) en/of de Entree toets;
 • Faalangst;
 • Niet met achterstand willen beginnen aan de middelbare school;
 • Te weinig aandacht en begeleiding op school (door te grote klassen, introvert karakter of verstoorde relatie met de leerkracht);
 • Leerbijzonderheden zoals dyslexie en dyscalculie, of andere;
 • Andere stoornissen zoals bijvoorbeeld AD(H)D of autisme.

Hierdoor kunnen sommige leerlingen niet altijd het beste uit zichzelf halen. Ze halen minder goede cijfers op school, verliezen daardoor hun zelfvertrouwen en gaan nog lager scoren. Kortom de neerwaartse spiraal, waarvan we heel graag willen dat die snel eindigt! Wil je dat jouw zoon of dochter betere resultaten haalt en goed voorbereid is op de EindCito? Kies dan voor basisschool bijles met een ervaren docent bij BrainBoost. In tegenstelling tot online bijles, krijgt iedere leerling bij onze Citotraining persoonlijke aandacht van onze docent.

Bijles basisschool: onze Citotraining

Zelfvertrouwen ontwikkelen? Skills en trucs ontwikkelen om Cito toetsen beter te maken? Bij de CitoBoost krijgen basisschoolleerlingen hulp bij:
 • Rekenen
 • Begrijpend lezen
 • Studievaardigheden (leren leren)

Bij de CitoBoost leer je: wat is nou een echte Cito vraag en hoe maak je die het beste? Je leert trucjes en je krijgt inzicht in hoe de Cito (Centrale Eindtoets) werkt en hoe je die optimaal kunt maken. In kleine groepjes leren leerlingen van elkaar en ontwikkelen ze een goede dosis zelfvertrouwen. Deze goede voorbereiding zorgt ervoor dat de Cito minder spanning oplevert en de leerling het gevoel heeft dat hij of zij er klaar voor is! 

Leerlingen worden ingedeeld in kleine groepjes. Hierdoor leren leerlingen van zichzelf en ook van elkaar. De groepjes bestaan uit maximaal 4 leerlingen die rustig en veilig met elkaar en zelfstandig te werk gaan.

Voor wie zijn deze lessen geschikt?

De CitoBoost is geschikt voor kinderen uit groep 3 t/m 8 die willen werken aan zelfvertrouwen en die zich klaar willen stomen voor de Cito toetsen en de Centrale Eindtoets. Bij de CitoBoost werk je in hele kleine groepjes zodat je leert van jezelf en ook van elkaar. Elke week krijg je 1 uur CitoBoost toespitst op rekenen of begrijpend lezen. Heb je in beide vakken bijles nodig, dan zorgen we ervoor dat je kunt switchen.

BB_icoon_brain

Hoe worden de lessen ervaren?

Onze leerlingen geven aan dat ze na een aantal lessen snappen wat ze precies moeten doen op de toets. Ze hebben veel geoefend en hebben een goede dosis zelfvertrouwen opgebouwd. Lees hier een aantal ervaringen.

Meer bijlessen bij BrainBoost

Behalve bijles voor de basisschool, kun je bij BrainBoost ook terecht voor bijles voor de middelbare school.

Zo kun je kiezen voor de BètaBoost, waarbij je aan de slag gaat met bètavakken, of voor persoonlijke, 1-op-1 bijles.

Je kunt onder meer kiezen voor:

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles Basisschool

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

 • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

 • 1 uur per week €45,-
 • 2 uur per week € 85,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding