Tips voor de groep 6 Cito oefenen

Citotoetsen zijn er al vanaf de onderbouw en middenbouw, maar zodra leerlingen groep 6 naderen zien we vaak de onrust toenemen. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen voor de groep 6 Cito toets goed kunnen oefenen als nog niet alle kennis in huis is of ze nog niet weten wat hen te wachten staat? We nemen je mee in de verschillende onderdelen en dé oplossing voor basisschoolleerlingen om goed te oefenen!

Rekenen

Moeite met rekenen? Rekenen (wiskunde) is een vak waar vaak mee wordt geworsteld door leerlingen op de basisschool. Waarom? Omdat leerlingen bang worden gemaakt dat rekenen lastig is, maar ook omdat er automatisering heeft moeten plaatsvinden voordat leerlingen inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden.
Begrip van cijfers en het kennen van getallen is nodig om te kunnen rekenen. Daarbij komt ook een stukje begrijpend lezen kijken. Ook op dit technisch lezen moet worden geoefend. Bij de citotoetsen worden voornamelijk redactiesommen gebruikt om het rekenniveau te meten. Als je niet goed bent in begrijpend lezen zijn redactiesommen ook lastig. Gelukkig kan je rekenen voor de groep 6 Cito oefenen!
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren we leerlingen trucjes om makkelijk en snel redactiesommen op te lossen. Als er basiskennis mist van rekenmethodes wordt dit tijdens het maken van redactiesommen gedetecteerd en wordt hier dieper op ingegaan. Leerlingen kijken elkaar na en leggen aan elkaar uit. Hierdoor vergroten we het zelfinzicht en daarmee ook het zelfvertrouwen. Is bijvoorbeeld rekenen met breuken een probleem? Dan helpen onze gemotiveerde Citotrainers, zodat dit snel beter wordt.

Begrijpend lezen

Begrijpend lezen is ook een vak apart. Eigenlijk hoef je niet eens te kunnen lezen om goed te zijn in begrijpend lezen. Het zijn de juiste trucs die je moet leren en die je onder de knie moet krijgen. Naast deze skills ontwikkelen, is het ook belangrijk dat de woordenschat wordt vergroot.
Bij de CitoBoost begrijpend lezen werk je in kleine groepjes samen zodat je van elkaar leert. Als je leert van je eigen en andermans fouten, vergroot je je zelfinzicht en daarmee je zelfvertrouwen.
Bijles bètavakken amsterdam BrainBoost
bijles scheikunde BrainBoost

De groep 6 Cito oefenen doe je met de CitoBoost!

Breuken oefenen, tafels oefenen, begrijpend lezen oefenen … én vragen kunnen stellen aan een leerkracht? Dat kan bij BrainBoost. Oefenen voor de citotoets was nog nooit zo makkelijk!
BrainBoost heeft de CitoBoost als oplossing klaarliggen om te zorgen dat er consistent wordt geoefend voor de Cito. Elke week komen leerlingen een uur naar BrainBoost om in kleine groepen te werken aan skills en zelfvertrouwen voor de toetsen. Dit onder begeleiding van een ervaren Citotrainer zodat er altijd ruimte is om vragen te stellen.