FAQs

Frequently Asked Questions.
Voor de studenten & de ouders!
Vragen stellen is altijd een goed idee. Deze horen we het vaakst
Waarom zou ik BrainBoost kiezen?

–        Bij ons staat leerontwikkeling voorop. Wij willen vooral dat jij efficiënter kunt leren, doordat je snapt hoe je eigen brein werkt. En jij dus meer tijd hebt voor leuke dingen. We werken niet alleen voor die ene toets, maar geven je skills waar je eigenlijk je hele leven nog iets aan hebt.

–        We werken met stress-management. Klinkt misschien raar, maar stress is iets wat ook scholieren vaak moeten meemaken. Door resultaten, sociale omstandigheden, onzekerheid of leerproblemen, te veel of te weinig keuzemogelijkheden, of wat dan ook (Social media). Stress zorgt ervoor dat het moeilijker wordt om nieuwe dingen te leren of te onthouden. Daarom werken wij in onze lessen met verschillende oefeningen om ruimte te maken voor rust en wijsheid.

–        Goede docenten. Maar echt. Geen stoffige, oude types die nog niet met pensioen mogen, maar ook geen onervaren studenten. We werken met gekwalificeerde mensen. Bij het selecteren van onze docenten letten we erop dat zij betrokken zijn bij jongeren, graag helpen, ontzettend goed zijn in hun vak en snappen dat school niet alleen draait om het allerhoogste cijfer, maar ook om het hebben van een goede tijd.

–        Bij ons ben je als leerling altijd welkom. We hebben een heel erg fijn pand, midden in Amsterdam, waar je je zeker thuis zult voelen. In de grote lounge kun je altijd even chillen, rustig zitten met je laptop en een drankje nemen. Huiswerk maken hoeft niet meer thuis, wij geven je een werkplek.

Wat houden die abonnementen in?

Wij werken graag met pakketten in plaats van losse lessen, want dat motiveert om aandacht te blijven geven aan je school. Dat betekent echter niet dat je er lang aan vastzit of dat er geen flexibiliteit meer is. Abonnementen zijn een vooruitbetaling voor 4 weken, daarna zijn ze altijd vrij opzegbaar. Afhankelijk van het pakket, worden er wekelijks dagen ingepland voor de lessen. Toch eens een keertje ziek of is het onhandig? Geen probleem: als je het 24 uur van tevoren laat weten, verzetten wij de les.

Hoe weet ik of mijn kind wel iets doet in de huiswerkklas?

Tijdens huiswerkbegeleiding (pakketten GET YOUR HOMEWORK DONE en BETA BOOST), gaan de leerlingen zelf aan de slag met het leerlingvolgsysteem. Zo wordt ook de planning onderdeel van de leerroutine. Op dit systeem worden door de docenten opmerkingen geplaatst en wordt er afgetekend wat af is en waar eventueel nog (thuis) aan gewerkt moet worden. Zo is er altijd controle mogelijk op voortgang.

Hoe weten we of de bijlessen nut hebben?

Elk leertraject begint met een (vrijblijvende) uitgebreide intake. We bespreken graag met ouder(s) en leerling wat de problemen zijn en wat de meest passende oplossing is. Zo stellen we een lespakket samen. We hebben een leerlingvolgsysteem waarin er elke les wordt gedocumenteerd hoe de les is gegaan en wat de leerling heeft geleerd. Bovendien worden de behaalde cijfers op school bijgehouden en kunnen we de schoolprestaties volgen.

Wat voor docenten werken er bij BrainBoost?

Bij BrainBoost werken we met veel verschillende docenten. Sommige zijn eerste- of tweedegraads geschoolde leraren, fulltime of parttime, andere zijn student. Alle docenten zijn gekozen op hun BrainBoost kwaliteiten: hoe ze met leerlingen omgaan, gericht op lange termijn doelen, met veel aandacht voor skills. Alle docenten doorlopen een training waarin ze leren hoe ze stressmanagement moeten toepassen, hoe ze leerlingen moeten helpen te leren hoe ze moeten leren en hoe ze leerlingen kunnen helpen met plannen.

Meer informatie

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.