Coaching voor scholieren: een extra steuntje in de rug

Staan bepaalde gedachtes en gewoontes je plezier en succes in school in de weg? Of wil je gewoon even met iemand praten? Ongeacht de worstelingen of vraagstuk, met onze 1-op-1 coaching voor scholieren wordt je gehoord!
Onze coaches zijn vaak jonge docenten die zich goed kunnen inleven in een leerling, aandachtig luisteren en snel de problemen van een scholier kan herkennen. Zo voelt een leerling zich eerder op zijn gemak en het belangrijkste: méér begrepen.

Voor wie is coaching geschikt?

We raden deze sessies eigenlijk aan alle scholieren! Zoals in het volwassen leven iedereen wel eens met een psycholoog coach praat, geloven we erin dat het ook voor jonge mensen fijn is om een keer over je worstelingen te kletsen met iemand die juist niet je familie of vriend is. Een coach geeft eerder een objectief perspectief en kan daarom nieuwe inzichten geven die een leerling weer verder helpen.
bijles scheikunde BrainBoost
Van een gemis in motivatie of drive om aan schoolwerk te zitten tot aan worstelingen die niets met vakken or leren te maken hebben, alles kan je schoolprestaties beïnvloeden.
examentraining brainboost

We zien vaak onderstaande struikelblokken voorkomen:

  • Faalangst
  • Motivatieproblemen
  • Concentratieproblemen
  • Stress door school en soms zelfs een burn-out
  • Leerproblemen zoals AD(H)D, dyslexi etc.
  • Problemen door privé omstandigheden zoals: ouders die scheiden of een sterfgeval binnen de familie of vriendenkring

Hoe ziet een coaching sessie voor scholieren eruit?

Een leerling krijgt zijn eigen coach, het is altijd 1-op-1 en dus niet met andere leerlingen. De duur en frequentie van een coaching sessie is aan de leerling zelf. Wij adviseren een bepaalde periode met regelmaat, bijvoorbeeld wekelijks een half uur of drie kwartier. De regelmaat zorgt ervoor dat de leerling met zijn coach tot de kern van de worsteling kan komen en samen een goede oplossing in de praktijk kan brengen.
Onze coach creëert hiervoor een prettige omgeving waarin de leerling zich vrij voelt om zijn gedachten te delen. Het doel is dat de leerling zichzelf beter leert kennen en inzicht krijgt in waarom bepaalde gedachten zijn ontwikkeld of aangeleerd. Samen met de coach worden dan de opties besproken om hieraan te werken of wellicht juist hoe het te leren omarmen of accepteren!

Een eigen coach

Tijden

  • In overleg

Prijs per week

  • 60,- euro per 45 tot 60 minuten

Veelgestelde vragen

BrainBoost is een bijles -en huiswerkschool voor scholieren van zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.
Van bijles en citotraining op de basisschool tot aan 1-op-1 bijles, bijles voor bètavakken en examentraining op de middelbare school. We denken graag mee!
Je vindt ons in Amsterdam Zuid op De Lairessestraat 156 sous, in de Plantagebuurt op de Plantage Muidergracht 53H of in de Westerparkbuurt op Groen van Prinstererstraat 58-60.
We zijn meestal open van 12:00u tot 20:00u op weekdagen en in het weekend tot 17:00u. Echter kunnen deze afwijken per locatie en zijn afhankelijk van de beschikbare bijlessen en examentrainingen. Je vindt de specifieke lestijden op de website pagina van de bijlessen, begeleidingen en trainingen.

De tarieven verschillen per type ondersteuning en zijn terug te vinden op de desbetreffende website pagina’s. Lees meer over ons aanbod en tarieven.