Cito groep 6

Waarom citotraining in groep 6?

Citotoetsen zijn er al vanaf de onderbouw of middenbouw en naarmate je in de bovenbouw komt, wordt er steeds meer waarde gehecht aan de uitkomsten van die toetsen. Onrust over de citotoetsen ontstaan ook omdat er niet in elke klas even veel aandacht aan wordt besteed. Een citotoets oefenen is echter heel belangrijk. Hoe kun je genoeg zelfvertrouwen hebben voor deze belangrijke toets, als je niet weet wat je te wachten staat? Of als je te weinig hulp hebt gehad bij de onderwerpen die je lastig vindt.
Om aan dit probleem te werken heeft BrainBoost de CitoBoost als oplossing klaarliggen. Elke week kom je een uur naar BrainBoost om te werken aan skills en zelfvertrouwen voor de toetsen. Breuken oefenen, tafels oefenen, begrijpend lezen oefenen … én vragen kunnen stellen aan een leerkracht? Dat kan bij BrainBoost. Oefenen voor de citotoets was nog nooit zo makkelijk!

Cito oefenen groep 6: rekenen

Moeite hebben met rekenen? Je bent niet de enige. Rekenen (wiskunde) is een vak waar vaak mee wordt geworsteld. Waarom? Omdat leerlingen bang worden gemaakt dat rekenen lastig is, maar ook omdat er automatisering heeft moeten plaatsvinden voordat leerlingen inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden. Begrip van cijfers en het kennen van getallen is nodig om te kunnen rekenen. Daarbij komt ook een stukje begrijpend lezen kijken. Ook op dit technisch lezen moet worden geoefend. Bij de citotoetsen worden voornamelijk redactiesommen gebruikt om het rekenniveau te meten. Als je niet goed bent in begrijpend lezen zijn redactiesommen ook lastig. Gelukkig kun je rekenen oefenen.

Bij de CitoBoost in Amsterdam leren we leerlingen trucjes om makkelijk en snel redactiesommen op te lossen. Als er basiskennis mist van rekenmethodes wordt dit tijdens het maken van redactiesommen gedetecteerd en wordt hier dieper op ingegaan. Leerlingen kijken elkaar na en leggen aan elkaar uit. Hierdoor vergroten we het zelfinzicht en daarmee ook het zelfvertrouwen. Is bijvoorbeeld rekenen met breuken een probleem? Dan helpen onze gemotiveerde docenten, zodat dit snel beter wordt.

Cito oefenen groep 6: begrijpend lezen

Begrijpend lezen is een vak apart. Eigenlijk hoef je niet eens te kunnen lezen om goed te zijn in begrijpend lezen. Het zijn de juiste trucs die je moet leren en die je onder de knie moet krijgen. Naast deze skills ontwikkelen, is het ook belangrijk dat de woordenschat wordt vergroot. Bij de CitoBoost begrijpend lezen werk je in kleine groepjes samen zodat je van elkaar leert. Als je leert van je eigen en andermans fouten, vergroot je je zelfinzicht en daarmee je zelfvertrouwen.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles groep 6

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week €45,-
  • 2 uur per week €85,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding