Waarom is in groep 7 Cito oefenen al zo belangrijk?

Naarmate een leerling in de bovenbouw komt, wordt er steeds meer waarde gehecht aan Citotoetsen en de uitkomsten. Hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent voor de entreetoets van groep 7 en de eindtoets in groep 8? Door al tijdig in groep 7 de Cito te oefenen!
Niet alleen, maar juist in kleine groepjes. Leerlingen leren namelijk sneller van elkaar en wat ze snappen kunnen ze uitleggen aan de ander. Dat is pas de echte beheersing van de stof! Duik met ons mee in de stof die voor groep 7 cito oefenen zo belangrijk is en krijg ook gelijk een paar handige tips.

Begrijpend lezen

Het begrijpend lezen wordt vaak ervaren als een moeilijk vak. Het vergroten van de woordenschat en de hoeveelheid tekst verwerken zijn voor veel leerlingen een uitdaging.
Gelukkig zijn er handige methodes waar je echt wat aan hebt en die je kan leren tijdens onze CitoBoos. Zo wordt het groep 7 cito oefenen voor begrijpend lezen behapbaarder. Leerlingen leren vaardigheden om teksten te ontleden en slim het antwoord op een vraag te vinden.
Een andere tip is om leerlingen te stimuleren om ook thuis boeken te lezen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een goede leesvaardigheid ook helpt om je concentratievermogen te trainen. Dit helpt weer tijdens het maken van de Citotoetsen. Op naar de bieb dus!

Rekenen

Rekenen (wiskunde) is een vak waar vaak mee wordt geworsteld door leerlingen op de basisschool. Vaak moeten er eerst een automatisering bij leerlingen plaatsvinden voordat ze inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden. Gelukkig kan je rekenen voor de groep 7 Cito oefenen!
Wat heb je daarvoor nodig? Begrip van cijfers, het kennen van getallen én een stukje begrijpend lezen. Ja, daar is hij weer, want ook technisch lezen is een onderdeel van de Citotoets.
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren leerlingen in kleine groepjes met elkaar. Ze kijken hierin naar elkaar en leggen dus ook aan elkaar uit. Waarom? Zodat ze het zelfinzicht vergroten en daarmee uiteindelijk ook hun zelfvertrouwen! Met de juiste slimme vaardigheden die leerlingen leren tijdens de groep 7 cito oefenen kunnen ze makkelijker en sneller redactiesommen oplossen.
Onze gemotiveerde Citotrainers letten daarnaast goed op of er bepaalde basiskennis van rekenmethodes mist bij leerlingen zodat hier specifiek op in kan worden gegaan.
bijles scheikunde BrainBoost

De groep 7 Cito oefenen doe je met de CitoBoost!

Breuken oefenen, tafels oefenen, begrijpend lezen oefenen … én vragen kunnen stellen aan een leerkracht? Dat kan bij BrainBoost. Oefenen voor de citotoets was nog nooit zo makkelijk!
BrainBoost heeft de CitoBoost als oplossing klaarliggen om te zorgen dat er consistent wordt geoefend voor de Cito. Elke week komen leerlingen een uur naar BrainBoost om in kleine groepen te werken aan vaardigheden en zelfvertrouwen voor de toetsen. Dit onder begeleiding van een ervaren Citotrainer zodat er altijd ruimte is om vragen te stellen.