Cito groep 7

Waarom citotraining in groep 7

Citotoetsen zijn er al vanaf groep 3 en naarmate je in de bovenbouw komt, wordt er steeds meer waarde gehecht aan de uitkomsten van die toetsen. Niet in elke klas wordt er even goed geoefend voor deze cito toetsen, waardoor niet elke leerling een goede voorbereiding heeft. Oefenen voor de citotoets is namelijk juist belangrijk! Van optellen en aftrekken tot de tafels en begrijpend lezen oefenen.
Als iemand beter scoort voor methodetoetsen dan voor citotoetsen, dan kan dit een invloed hebben op de leerling. Je wilt uiteraard niet dat iemand in een negatieve spiraal terechtkomt. Daarom is er BrainBoost! Samen met onze docenten wordt er wekelijks een uur gewerkt aan skills en zelfvertrouwen voor de toetsen. Wij hebben verschillende kleine groepjes voor rekenen en voor technisch en begrijpend lezen. Juist in kleine groepjes, leren leerling extra snel. Omdat ze ook van elkaar leren en wat ze goed snappen kunnen uitleggen aan een ander. En… als je de stof kunt uitleggen, dan beheerst je het echt. Kies voor onze citotraining voor groep 7 en krijg meer zelfvertrouwen!

Cito oefenen groep 7: rekenen

Veel leerlingen in groep 7 hebben moeite met rekenen. Dat komt onder andere omdat er automatisering heeft moeten plaatsvinden voordat leerlingen inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden. Verder moet er begrip van cijfers en getallen zijn. Als dit er niet is, vinden velen rekenen oefenen stom. Als er in de klas niet veel wordt geoefend, is online oefenen een mogelijkheid. Maar veel leerlingen doen dit niet, of hebben thuis te weinig handvaten om echt stappen te kunnen maken… Daarom is de CitoBoost ideaal.
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren we leerlingen trucjes om makkelijk en snel redactiesommen op te lossen. Als er basiskennis mist van rekenmethodes, wordt dit tijdens het maken van redactiesommen gedetecteerd en wordt hier dieper op ingegaan tijdens onze “cito oefenen groep 7”-trainingen. Nadat er oefeningen worden gemaakt, kijken leerlingen elkaar na en leggen ze aan elkaar uit wat er fout was of beter kon. Hierdoor vergroten we het zelfinzicht en daarmee ook het zelfvertrouwen om een citotoets te maken.

Cito oefenen groep 7: begrijpend lezen

Ook begrijpend lezen wordt soms als stom ervaren. Vaak is de onderliggende reden dat leerlingen lezen niet leuk vinden of dat er nog veel gedaan moet worden om hun woordenschat te vergroten. In onze ‘cito oefenen groep 7’- sessies wordt dit snel duidelijk. Daarom geven we leerlingen trucjes om een tekst te ontleden en slim het antwoord op een vraag te vinden. Citotoets oefenen waar je écht iets aan hebt? Dat doe je tijdens de citotraining van BrainBoost.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles groep 7

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week €45,-
  • 2 uur per week € 85,-

Wil je meer informatie over onze CitoBoost of wil je je kind inschrijven?

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding