Cito groep 7

Waarom citotraining in groep 7

Citotoetsen zijn er al vanaf groep 3 en naarmate je in de bovenbouw komt wordt er steeds meer waarde gehecht aan de uitkomsten van die toetsen. Onrust over de citotoetsen ontstaan ook omdat er niet in elke klas even veel wordt geoefend met de cito. Als leerlingen een hoger cijfer halen voor de methode toets dan voor de citotoets, krijgen ze het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn om een cito te maken.
Dit laatste moet je natuurlijk voorkomen of verhelpen, want leerlingen kunnen al snel in een negatieve spiraal terechtkomen. Om aan dit probleem te werken heeft BrainBoost de CitoBoost als oplossing klaarliggen. Elke week kom je een uur naar BrainBoost om te werken aan skills en zelfvertrouwen voor de toetsen.

Rekenen

Moeite hebben met rekenen? Je bent niet de enige. Rekenen (wiskunde) is een vak waar vaak mee wordt geworsteld. Waarom? Omdat leerlingen bang worden gemaakt dat rekenen lastig is, maar ook omdat er automatisering heeft moeten plaatsvinden voordat leerlingen inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden.
Begrip van cijfers en het kennen van getallen is nodig om te kunnen rekenen. Daarbij komt ook een stukje begrijpend lezen kijken. Bij de citotoetsen worden voornamelijk redactiesommen gebruikt om het rekenniveau te meten. Als je niet goed bent in begrijpend lezen zijn redactiesommen ook lastig.
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren we leerlingen trucjes om makkelijk en snel redactiesommen op te lossen. Als er basiskennis mist van rekenmethodes wordt dit tijdens het maken van redactiesommen gedetecteerd en wordt hier dieper op ingegaan. Leerlingen kijken elkaar na en leggen aan elkaar uit. Hierdoor vergroten we het zelfinzicht en daarmee ook het zelfvertrouwen.

Begrijpend lezen

Het komt vaak voor dat leerlingen niet goed zijn in begrijpend lezen omdat ze lezen stom vinden. Te weinig woordenschat kan ook een onderliggend probleem zijn als je moeite hebt met dit vak. Daarnaast kan het zo zijn dat je te weinig hebt geoefend met trucjes om een tekst te ontleden en om slim op het goede antwoord van een vraag te komen. Al deze problemen worden bij onze CitoBoost aangepakt.
Wat is het stappenplan van een begrijpend lezen toets aan te pakken? Waarom mag ik tijdens een leestoets niet mijn eigen kennis over het onderwerp gebruiken? Je leert wat nodig is om zelfverzekerd de citotoetsen in te gaan.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

CitoBoost

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week € 35,00
  • 2 uur per week € 70,00

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding