Cito groep 8

Waarom Cito oefenen (groep 8)?

Je zit in groep 8! Dit betekent dat je aan het einde van dit jaar weet naar welke middelbare school je kan gaan. Heb je een voorkeur? Wat zeggen jouw ouders en juf/meester over de middelbare school? Misschien ben je best wel gestrest over de Eindtoets of Eindcito. Dit is heel normaal en heel logisch. Je ouders vinden het belangrijk dat je naar een school gaat die je leuk vindt en die bij je past en jij wilt laten zien wat je kan.
Een boost in je zelfvertrouwen en jezelf leren kennen is wat nodig is om goed voorbereid die eindtoets in te gaan. Dit kun je doen door thuis te oefenen met Citovragen en een goed boek vinden waar je elke dag of week uit leest. Als je meer hulp wilt kun je meedoen aan de CitoBoost. In onze CitoBoost krijg je elke week 1 uur les over de Citotoetsen. We hebben twee lessen. 1 les is vooral gericht op rekenen en 1 les is vooral gericht op begrijpend lezen. Lees verder hoe deze lessen eruit zien.

Rekenen oefenen

Als je rekenen lastig vindt, ben je zeker niet de enige. Met het vak rekenen (wiskunde) wordt zowel op de basisschool als de middelbare school veel geworsteld. Om goed te kunnen rekenen, moet de basis goed zijn. Tafels en technieken moeten geautomatiseerd zijn, anders zijn leerlingen nooit in staat om een cito-rekenvraag te beantwoorden.
Naast dat je moet kunnen rekenen moet je ook de techniek kennen van Cito vragen. Dit leer je maar door veel oefeningen voor de Citotoets te maken. Je moet immers de juiste sommen en rekentechnieken uit een verhaaltje halen. Als leerlingen moeite hebben met Cito rekenen, gaat ook hun zelfvertrouwen achteruit. In dat geval moet je dat zelfvertrouwen als eerste weer opbouwen.
Bij onze CitoBoost werken leerlingen in kleine groepjes zodat ze van elkaar leren en aan elkaar uitleggen. Bij onze Citotraining in Amsterdam leren we leerlingen skills en trucs om redactiesommen makkelijk en snel te beantwoorden. Leerlingen bouwen zelfvertrouwen op door zelfinzicht te ontwikkelen en door andere leerlingen uit te leggen wat zij goed snappen.

Begrijpend lezen oefenen

Als je lezen saai of stom vindt, is begrijpend lezen vaak een struggle. Logisch ook als je je bedenkt dat de teksten op toetsen en oefentoetsen vaak heel saai zijn. Trucjes aanleren en skills ontwikkelen om makkelijk en snel door een saaie tekst heen te komen werkt. Te weinig woordenschat hebben kan ook een onderliggend probleem zijn als je moeite hebt met dit vak. Daarnaast geeft veel lezen in wél leuke boeken en dingen zoals het journaal kijken een boost!
Als je leert wat het stappenplan is om een begrijpend lezen toets te maken en als je snapt dat een toets begrijpend lezen niet gaat over hoeveel jij zelf al van een bepaald onderwerp weet, dan ga je al snel merken dat je beter wordt. Je zelfvertrouwen groeit en het kan je maar zo gebeuren dat je begrijpend lezen ook minder stom gaat vinden. Wij leren je deze trucjes en skills tijdens de ‘cito oefenen groep 8’-lessen. Ben je er klaar voor?

Cito oefenen groep 8 bij BrainBoost

Wil je op een gestructureerde manier voor de Citotoets oefenen? Eén adres: BrainBoost! Onze Amsterdamse bijlesschool heeft twee vestigingen (Zuid en Centraal/Oost) en er werken gemotiveerde leerkrachten die je kunnen klaarstomen om te scoren op de Cito. Moet je tafels oefenen of heb je behoefte aan structuur? Bij BrainBoost zit je goed.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles groep 8

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week €45
  • 2 uur per week €85-

Wil je meer informatie over onze CitoBoost of wil je je kind inschrijven?

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding