Cito groep 8

Waarom citotraining in groep 8

Je zit in groep 8! Dit betekent dat je aan het einde van dit jaar weet naar welke middelbare school je kan gaan. Heb je een voorkeur? Wat zeggen jouw ouders en juf/meester over de middelbare school? Misschien ben je best wel gestrest over de Eindtoets of Eindcito. Dit is heel normaal en heel logisch. Je ouders vinden het belangrijk dat je naar een school gaat die je leuk vindt en die bij je past en jij wilt laten zien wat je kan.
Een boost in je zelfvertrouwen en jezelf leren kennen is wat nodig is om goed voorbereid die eindtoets in te gaan. Dit kun je doen door thuis te oefenen met citovragen en een goed boek vinden waar je elke dag of week uit leest. Als je meer hulp wilt kun je mee doen aan de CitoBoost. In onze CitoBoost krijg je elke week 1 uur les over de citotoetsen. We hebben twee lessen. 1 les is vooral gericht op rekenen en 1 les is vooral gericht op begrijpend lezen. Lees verder hoe deze lessen eruitzien.

Rekenen

Moeite hebben met rekenen? Je bent niet de enige. Rekenen (wiskunde) is een vak waar vaak mee wordt geworsteld. Waarom? Omdat leerlingen bang worden gemaakt dat rekenen lastig is, maar ook omdat er automatisering heeft moeten plaatsvinden voordat leerlingen inzichtelijke rekenvraagstukken kunnen beantwoorden.
Begrip van cijfers en het kennen van getallen is nodig om te kunnen rekenen. Daarbij komt ook een stukje begrijpend lezen kijken. Bij de citotoetsen worden voornamelijk redactiesommen gebruikt om het rekenniveau te meten. Als je niet goed bent in begrijpend lezen zijn redactiesommen ook lastig.
Bij de CitoBoost in Amsterdam leren we leerlingen trucjes om makkelijk en snel redactiesommen op te lossen. Als er basiskennis mist van rekenmethodes wordt dit tijdens het maken van redactiesommen gedetecteerd en wordt hier dieper op ingegaan. Leerlingen kijken elkaar na en leggen aan elkaar uit. Hierdoor vergroten we het zelfinzicht en daarmee ook het zelfvertrouwen.

Begrijpend lezen

Het komt vaak voor dat leerlingen niet goed zijn in begrijpend lezen omdat ze lezen stom vinden. Te weinig woordenschat kan ook een onderliggend probleem zijn als je moeite hebt met dit vak. Daarnaast kan het zo zijn dat je te weinig hebt geoefend met trucjes om een tekst te ontleden en om slim op het goede antwoord van een vraag te komen. Al deze problemen worden bij onze CitoBoost aangepakt.
Wat is het stappenplan van een begrijpend lezen toets aan te pakken? Waarom mag ik tijdens een leestoets niet mijn eigen kennis over het onderwerp gebruiken? Je leert wat nodig is om zelfverzekerd de citotoetsen in te gaan.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

CitoBoost

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

  • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

  • 1 uur per week € 35,00
  • 2 uur per week € 70,00

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding