Basisschool - CitoBoost

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Waarom CitoBoost: citotoets training

Er wordt al op jonge leeftijd veel gevraagd van leerlingen. Ook op de basisschool kunnen leerlingen behoefte hebben aan wat extra begeleiding. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals:
 • Moeite met of zenuwen voor Cito-toetsen (Centrale Eindtoetsen) en/of de Entree toets;
 • Faalangst;
 • Niet met achterstand willen beginnen aan de middelbare school;
 • Te weinig aandacht en begeleiding op school (door te grote klassen, introvert karakter of verstoorde relatie met de leerkracht);
 • Leerstoornissen zoals dyslexie en dyscalculie, of andere leerproblemen;
 • Andere stoornissen zoals bijvoorbeeld AD(H)D of autisme.
Hierdoor kunnen sommige leerlingen niet het beste uit zichzelf halen. Ze halen minder goede cijfers op school, verliezen daardoor hun zelfvertrouwen en gaan nog lager scoren. Kortom de neerwaartse spiraal, waarvan we heel graag willen dat die snel eindigt!

Wat houden deze lessen in:

Zelfvertrouwen ontwikkelen? Skills en trucs ontwikkelen om cito toetsen beter te maken? Bij de CitoBoost krijgen basisschoolleerlingen hulp bij:
 • Rekenen
 • Begrijpend lezen
 • Studievaardigheden
Bij de CitoBoost leer je: wat is nou een echte cito vraag en hoe maak je die het beste? Je leert trucjes en je krijgt inzicht in hoe de cito (centrale eindtoets) werkt en hoe je die optimaal kunt maken. In kleine groepjes leren leerlingen van elkaar en ontwikkelen ze een goede dosis zelfvertrouwen waardoor de cito minder spanning oplevert en je als leerling het gevoel hebt dat je er klaar voor bent!
Leerlingen worden ingedeeld in kleine groepjes. Hierdoor leren leerlingen van zichzelf en ook van elkaar. De groepjes bestaan uit maximaal 4 leerlingen die rustig en veilig met elkaar en zelfstandig te werk gaan.

Voor wie zijn deze lessen geschikt?

De CitoBoost is geschikt voor kinderen uit groep 6 t/m 8 die zich klaar willen stomen voor de Cito toetsen en de Centrale Eindtoets. Bij de CitoBoost werk je in hele kleine groepjes zodat je leert van jezelf en ook van elkaar.

BB_icoon_brain

Hoe worden de lessen ervaren?

Onze leerlingen geven aan dat ze na een aantal lessen snappen wat ze precies moeten doen op de toets. Ze hebben veel geoefend en hebben een goede dosis zelfvertrouwen opgebouwd. Lees hier een aantal ervaringen.

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

CitoBoost

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

 • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

 • 1 uur per week € 35,00
 • 2 uur per week € 70,00

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding