Basisschool - CitoBoost

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de Citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert van jezelf en van anderen in een klein groepje om je Cito zo goed mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito. Onze Citotrainers trainen je week na week, zodat je vol vertrouwen aan je Cito kan beginnen.

Waarom CitoBoost volgen met een Citotrainer?

Er wordt al op jonge leeftijd veel gevraagd van leerlingen. Ook op de basisschool kunnen leerlingen behoefte hebben aan wat extra begeleiding en coaching. Enkele redenen waarom een leerling behoefte heeft aan persoonlijke aandacht, zijn:
 • Zenuwen hebben voor Cito-toetsen (Centrale Eindtoetsen) en/of de Entree toets, waardoor de leerling moeite heeft om deze te maken;
 • Faalangst;
 • Angst om met een achterstand te beginnen aan de middelbare school;
 • De leerling krijgt te weinig aandacht en begeleiding op school (dit kan komen door te grote klassen, het introverte karakter van de leerling of door een slechte relatie met de leerkracht);
 • Bijzonderheden in leren, denk aan dyslexie en dyscalculie;
 • Andere bijzonderheden in gedrag zoals bijvoorbeeld bij AD(H)D of autisme.
Deze redenen kunnen ervoor zorgen dat sommige leerlingen niet optimaal scoren. Ze halen minder goede cijfers op toetsen, verliezen hun drive en komen zo in een vicieuze cirkel terecht. Goede coaching door een Citotrainer, waarbij de focus wordt gelegd op zelfvertrouwen bouwen, kan deze neerwaartse spiraal tegenhouden.

Wat houden de lessen met een Citotrainer in?

Zelfvertrouwen ontwikkelen? Skills en trucs ontwikkelen om Cito toetsen beter te maken? Bij onze Citotraining, CitoBoost genaamd, krijgen basisschoolleerlingen hulp bij:

 • Rekenen
 • Begrijpend lezen
 • Studievaardigheden
Bij de CitoBoost leer je ontzettend veel. Zo word je getraind op wat nu een echte Cito vraag is en hoe je die het beste maakt. Onze Citotrainers leren je trucjes, waardoor je beter inzicht krijgt in hoe de Cito precies werkt. Zo kun je deze optimaal maken.
Tijdens onze Citotraining: CitoBoost werken leerlingen in kleine groepjes samen, waardoor er wordt geleerd van elkaar. Als leerling ontwikkel je zo een goede dosis zelfvertrouwen waardoor de Cito minder spanning oplevert. De groepjes bestaan uit maximaal 4 leerlingen die rustig en veilig met elkaar en zelfstandig te werk gaan. De Citotrainer coacht de groepjes.

Voor wie zijn deze CitoBoost lessen geschikt?

De CitoBoost is geschikt voor kinderen uit groep 6 t/m 8 die zich klaar willen stomen voor de Citotoets of de Centrale Eindtoets. Bij de CitoBoost werk je in hele kleine groepjes zodat je leert van jezelf en ook van elkaar.

BB_icoon_brain

Hoe worden de lessen ervaren?

Onze leerlingen geven aan dat ze na een aantal lessen snappen wat ze precies moeten doen op de toets. Ze hebben veel geoefend en hebben een goede dosis zelfvertrouwen opgebouwd. Lees hier een aantal ervaringen.

Meer bijlessen bij BrainBoost

De CitoBoost is geschikt voor kinderen uit groep 6 t/m 8 die zich klaar willen stomen voor de Citotoets of de Centrale Eindtoets. Bij de CitoBoost werk je in hele kleine groepjes zodat je leert van jezelf en ook van elkaar.
Naast bijles voor de basisschool, kan BrainBoost leerlingen ook helpen met bijles voor de middelbare school. Van onze huiswerkbegeleiding ‘Get Your Homework Done’ tot één op één bijles, bij BrainBoost vind je gegarandeerd de bijles en coaching die jij nodig hebt.
Je kunt onder meer kiezen voor:

Al onze lessen beginnen met een ademhalingsoefening om de stresslevels omlaag te brengen

bekijk video

Bijles Basisschool

Deze les zorgt ervoor dat jij klaar bent voor de citotoets (Centrale Eindtoets)! Je leert in kleine groepjes van jezelf en van anderen op je Cito’s zo optimaal mogelijk te maken. De CitoBoost geeft je zelfvertrouwen, zelfinzicht en trucs voor de Cito.

Tijden

 • Op afspraak met de docent

Prijs per week:

 • 1 uur per week €45,-
 • 2 uur per week € 85,-

Wil je meer informatie?

Neem even contact op!

Voor meer informatie of vragen: bel, mail of laat je gegevens achter en wij nemen snel contact op! Langskomen mag natuurlijk ook (laat dan even weten wanneer, dan zetten wij de thee klaar)!
BrainBoost_Huiswerkbegeleiding